تشخیص فرش اکرلیک

تشخیص فرش اکریلیک

دسته بندی : آموزش فرش كاشان

در این مطلب از مجله اینترنتی فرش دیوان قصد داریم به طور کامل به تشخیص فرش اکریلیک بپردازیم که می‌توانید آن را مطالعه فرمایید.

پیشگفتار

یک فرش مجموعه ای هماهنگ از نخ ها و تا رو پود هاست که جلوه زیبایی را به فرش می‌بخشند و در نهایت طرح و نقش فرش را ایجاد می‌کنند. آیا تا به حال نام نخ خاب را در فرش شنیده اید؟ آیا می‌دانید منظور از فرش اکریلیک چیست؟ آیا می‌خواهید بدانید روش تشخیص فرش اکریلیک کدام است؟ برای اینکه بخواهید یک فرش با نقش و نگار زیبا بخرید، باید در ابتدا در مورد جزییات آن آشنایی داشته باشید و اطلاعات کافی کسب کنید. در ادامه قصد داریم شما را با مهمترین عضو فرش، یعنی انواع نخ‌های به کار رفته در آن آشنا کنیم.

نخ خاب چیست؟

شاید فکر کنید در تشخیص فرش اکریلیک و یا سایر فرش ها مهمترین عضو، تار و پودهای فرش است. اما در واقع عضو مهمتری نیز در فرش وجود دارد که باعث زیبایی و جلوه نهایی فرش می‌شود که آن نخ خاب است. به طور کلی می‌توان گفت نخ خاب همان گره های U شکل سطح فرش هستند که در انواع فرش های ماشینی و دستباف به کار می‌روند. نخ خاب در واقع همان الیافی است که در سطح فرش قرار دارد و به راحتی می‌توان آن را لمس کرد.

تشخیص فرش اکریلیک با روش های ساده

معمولا نخ‌های خاب را از الیاف های متفاوتی تهیه می‌کنند اما با این حال جنس این الیاف ها در فرش های ماشینی و دستباف متفاوت است. در فرش های دستباف، از نخ خاب با الیاف های طبیعی همچون کرک، پشم و ابریشم استفاده می‌کنند. در مورد فرش های ماشینی باید بگوییم که از نخ خاب با الیاف های مصنوعی همچون پلی پروپیلن، پلی استر یا همان ابریشم مصنوعی، نخ ترک، نایلون و اکریلیک استفاده می‌شود.

آشنایی با نخ تار و نخ پود در فرش

نخ تار و پود در تمام فرش های اکریلیک و دیگر فرش ها به کار می‌روند و به نوعی زمینه اصلی برای قرار گرفتن نخ های خاب را فراهم می‌کنند. پود رشته ای است که در پهنای کار قرار می‌گیرد و تار در درازا واقع شده است. ترکیب این دو با یکدیگر، تا رو پود را تشکیل می‌دهند.

وظیفه اصلی نخ تار در فرش این است که مقاومت فرش را در جهت طول بالا ببرد. معمولا جنس نخ تار از الیاف هایی مانند پلی استر، پنبه و یا مخلوطی از آنهاست. در مقابل نخ پود که به عنوان نگهدارنده اصلی نخ خاب است، استحکام فرش را در جهت عرضی بالا میبرد و موجب استحکام فرش می‌شود. جنس این نخ از پنبه، پلی استر و جوت می‌باشد.

تشخیص فرش اکریلیک چگونه امکان پذیر است؟

یکی از بهترین فرش های ماشینی موجود در بازار، فرش اکریلیک است. برای تشخیص فرش اکریلیک باید بدانید که فرش های اکریلیک در مقایسه با سایر فرش های ماشینی طول عمر بالاتری دارند. بسیاری از فرش های ماشینی به مرور زمان دچار آبرفتگی می‌شوند اما این موضوع در فرش اکریلیک وجود ندارد و یا بسیار ناچیز می‌باشد. آیا می‌دانید چه عواملی باعث محبوبیت فرش های اکریلیک شده است؟

یقینا جنس نخ های به کار رفته در این فرش ها توانسته دوام و عمر طولانی به آنها ببخشد. به طور کلی نخ هایی که در فرش های اکریلیک استفاده می‌شوند، از جنس پلی پروپیلن، پلی استر، اکریلیک، بی سی اف و اکریلیک هیت ست می‌باشند. از بارزترین نشانه ها برای تشخیص فرش اکریلیک این است که به هیچ عنوان پرز نمی‌دهند و الیاف آنها به هیچ وجه به یکدیگر چسبیده نیستند. عدم پرز دهی و عدم چسبندگی این فرش ها به دلیل جنس نخ های به کار رفته در آن است. حال بهتر است تا ویژگی های این نخ ها را مورد بررسی قرار دهیم تا متوجه شویم که چرا این نخ ها کیفیت فرش های اکریلیک را به شدت بالا می‌برند. با ما همراه باشید.

چگونه فرش اکریلیک را تشخیص دهیم؟

نخ اکریلیک: نخ های اکریلیک الیاف های مصنوعی هستند که بیشترین شباهت را به نخ های پشمی شکل دارند. این نخ ها کاملا ضد حساسیت هستند و می‌توان آنها را با رنگدانه های خام و رنگی یافت کرد. از این نخ ها در صنایع نساجی به شدت استفاده می‌شود؛ زیرا عمر و دوام بسیار بالایی دارند و در مقابل شستشو بسیار مقاوم هستند. این نخ ها در مقابل حرارت، نور، ساییدی، شستشو و… بسیار مقاومت بالایی دارند.

نخ پلی استر: یکی دیگر از الیاف های مصنوعی که در صنعت نساجی به شدت کاربرد دارد، الیاف پلی استر است. از این الیاف مصنوعی به عنوان جایگزین نخ های پنبه ای طبیعی استفاده می‌شود. از مهمترین ویژگی های این الیاف می‌توان به سبک و نرم بودن، دوام بالا، ضد حساسیت و بهداشتی بودن و قابلیت شستشوی آسان اساره کرد. همچنین این الیاف ها بو و رطوبت را به خود جذب نمی‌کنند و به هیچ عنوان به یکدیگر نمی‌پیچند.

نخ پلی پروپیلن: پس از اکریلیک و پلی استر، الیاف پلی پروپیلن در دسته الیاف های مصنوعی، به شدت مورد توجه قرار می‌گیرد. این الیاف ها مقاومت کششی بسیار بالایی دارند و جزو الیاف های بسیار شفاف به حساب می‌آیند. مانند سایر الیاف های مصنوعی، ضد حساسیت هستند و در برابر خوردگی کاملا مقاوم می‌باشند. این الیاف ها برای بدن هیچ حساسیتی به وجود نمی‌آورند و به همین دلیل در تولید فرش های ماشینی و فرش اکریلیک از آن استفاده می‌شود.

و اما حالا چند روش برای اینکه به تشخیص فرش اکریلیک برسیم:

  • تشخیص فرش ماشینی اکریلیک اصل از شفافیت آن

یکی از مهمترین ویژگی های هر فرش اکریلیک؛ مولفه شفاف بودن آن است. اگر به خاب فرش اکریلیک نزدیک شوید و صورت خود را زاویه دار کنید تا قشنگ انعکاس نور و شفافیت فرش را ببینید، متوجه خواهید شد که آیا فرشی که می‌بینید اکریلیک است یا خیر؟ فرش های دیگر این قابلیت را ندارند. مثلا فرش پلی استر که مرغوبیت کمتری دارد، ظاهری کدر مانند دارد.

  • تشخیص فرش ماشینی اکریلیک از روی خاب فرش

یکی از روش های تشخیص فرش اکریلیک این است که روی خاب آن دست بکشید و عبور نخ خاب را از زیر دست خود مشاهده کنید. خاب فرش اکریلیک باید به صورت دانه دانه از زیر دست شما عبور کند.

روش های تشخیص فرش اکریلیک

ارتباط با ما

نظرات و سوالات خود را درمورد این مطلب با ما به اشتراک بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “تشخیص فرش اکریلیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارسال سریع و ایمن
بهترین کیفیت در ارائه خدمات
بهترین قیمت
پشتیبانی و مشاوره
پرداخت امن

تمامی حقوق سایت محفوظ و متعلق به فرش دیوان می باشد.

Copyright © Divan Carpet Co. 2021

09133605595
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید